toyota forklift 2.5ton free crack navicat premium 12 kuyhaa free endnote x7 que es free microsoft office 2013 professional plus updates free free download windows password rescuer personal free microsoft outlook 2013 pdf preview handler free

Многу функциолнално стакло или уште нарекува сезона стакло, произведено од Saint Gobain Glass – SGG Planitherm 4S .

Овој вид застаклување се карактеризира со мала загуба на топлина, бидејќи има покритие на специјални сребрени легури. Особено погоден е за нашиот географски регион, бидејќи ја задржува топлината и во 2-те правци, а исто така пропушти светлината. Овие квалитети на стакло се должат на специјалниот слој. Во зима се намалува загубата на топлина од просторијата, а во текот на летото значително намалена топлината од сонцето. Овие стакло се погодни за простории со јужно, југозападно и југоисточно саем.

Стакло четири сезони

4sezoni

Монтажа на овој вид прозорци станува од надворешната страна на просториите. Стаклото е селективно, со двоен транспарентен филм, кој е изработен од благородни метали. Покрај тоа, овој транспарентен филм делува различно кај различни временски услови. На пример, кога времето надвор е многу жешко стаклото одразува прилично голем дел од топлината, која инаку би навлегла во просторијата. Кога надвор е прилично ладно овој вид застаклување делува на принципот на К-стаклото.

Термоизолација: намалува загубата на топлина, поефикасно отколку традиционалните стакла и однискоемисионто К-стакло .
Сончевата заштита: одразува до 57% од сончевите зраци.
Енергетска ефикасност: намалување на потребата од греење и ладење, штити животната средина од штетните гасови и ви заштедува пари
Визуелен удобност: максимално природна светлина и намалување на одблесокот, обезбедува зголемено ниво на визуелен удобност.
Неутрална вид: убава неутрален визија, заедно со остатокот на вашиот дом.